zaterdag, augustus 09, 2008

Expotip 6

Tentoonstellingen die ik graag zou bezoeken:
> "Nothing More Natural", een expo met werk van Anne-Mie Van Kerckhoven in Wiels in Brussel, van 6/09/2008 tot 2/11/2008. Eindelijk eens een serieuze expo van deze belangrijke kunstvrouw! Weliswaar enkel een overzichtstentoonstelling van haar tekeningen, maar van het één komt misschien ooit het ander. Done!
> "Arts for Liedts", een expo met o.a. werk van Jacques 't Kindt (leraar van de academie Gent), Jeroen Boute, Ilse Jansoone en Lucas Paemen (alledrie schilderscollega's van de academie Gent) in het Liedtskasteel in Oudenaarde, van 23/08/2008 tot 21/09/2008. De onbekende bekende staatstman Liedts vormt een mooi excuus om hedendaagse kunst te confronteren met het Belgisch verleden dat toevallig actueler is dan ooit. Alleen al voor het werk van Jeroen Boute moet je zeker gaan kijken. Done!
> "Fragile", een expo met o.a. werk van Veerle Beckers (foto) in galerij Hoet-Bekaert in Gent, tot 31/08/2008. Voor wie graag het werk nog eens wil zien van de winnares van de KBC-prijs voor Jonge Beeldende Kunst van de Canvascollectie.
> "Biënnale van de Schilderkunst", een expo met o.a. werk van Philip Akkerman, Jan van Imschoot, Koen van den Broek, Wilhem Sasnal, Philip Guston in het Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle en het Roger Raveelmuseum In Machelen-Zulte, tot 21/09/2008. Leuk zomeruitstapje.

Labels: