zondag, november 12, 2006

Eigen werk 7


Voilà, mijn eerste schilderij op doek. Titel: Many Excellent Fish Restaurants. Techniek: Acryl op doek. Afmetingen: 72x93cm. Graag jullie commentaar, positief of negatief.

Labels:

2 Comments:

Blogger Ilse Jansoone said...

Tof nog eens een werk van je te zien. En het is volgens de afmetingen te zien behoorlijk groot! Je lijkt me echt een meester in het boeiend opvullen van grote oppervlaktes. Ik zou er schrik van hebben maar jij hebt daar geen moeite mee. Ik kom deze week nog eens langs om het eens van dichtbij te bekijken. En je werkt blijkbaar opnieuw met acryl? Een bewuste keuze voor dit onderwerp? Qua opbouw zit er een zeer grote spanning in het werk door die diagonale lijnen. Dat creëert ook heel wat diepte. Ik ben wel benieuwd naar het "verhaal" dat je vertelt, want ik kon de titel niet direct aan het werk koppelen ;-)

6:09 p.m.  
Blogger Geert Thijs said...

Mmm, juist bij dit schilderij heb ik niet zoveel aandacht aan de achtergrond besteed. Dat van die diagonaal klopt wel, dat heb ik zeer bewust gedaan. Ik heb gezegd dat ik met olieverf zou beginnen, maar heb dat nog niet gedaan. Good Old Acryl dus. Wel heb ik echt medium gebruikt ipv water. Dat geeft een beter resultaat maar kan wel erg plakken voor het opdroogt. Ik heb de indruk dat de kleuren op doek veel intenser zijn dan op papier. Ik denk dat dat komt omdat de structuur van het doek het licht beter reflecteert. Het verhaal moet je zelf maken, de foto's en titels die ik gebruik zijn namelijk gevonden voorwerpen. Oké, er zit wel iets persoonlijk in de manier waarop ik ze combineer, maar dat is onbewust. Maar als ik zeg dat ze uit een brochure over Denemarken ben je misschien al een eind op weg ;-)

12:43 p.m.  

Een reactie posten

<< Home