maandag, november 15, 2010

Eigen werk 35

Ik doe verder met mijn reeks "photoshoppen met tekst". Bij deze lachende gezichten heb ik tekstfragmenten geplaatst uit een reclame voor dieetpillen. De tekst heeft tot doel het beeld aan te dikken (pun intended). Er wordt een verhaal aan opgedrongen om de cliché associaties van de kijker te dwarsbomen. Wat het tekenen zelf betreft probeer ik een zekere vlotheid in de lijn te krijgen, met wisselend resultaat. Vooral nevenstaande tekening is goed gelukt.
Meer lezen »

Labels:

woensdag, november 03, 2010

Eigen werk 34

Houtskool bleek toch een beetje te grof voor het kleine formaat waarop ik momenteel werk. Dus heb ik mijn potloden weer eens boven gehaald. Naar het voorbeeld van kunstenaars die met onderschriften een ander karakter geven aan hetgeen wordt afgebeeld (zie ook het bericht daarover) ben ik ook met tekst aan de slag gegaan. Een beetje gradsduinen in een Duits roddelblad levert schitterende zinsnedes op. Die zijn op zichzelf al leuk, laat staan als je ze met een bepaald beeld combineert. In dit geval het beeld van een karaktervolle oude kop. Zie tekening hiernaast en ook de tekening hier.

Labels:

dinsdag, november 02, 2010

Expotips 20

Volgende tentoonstellingen zou ik graag bezoeken:
> Michaël Borremans in Zeno X in Antwerpen, van 22/10 tot 27/11/2010. In De Morgen stond onlangs een boeiend interview met hem. Waarin hij zegt soms beschaamd te zijn dat hij schilder is, zo slecht wordt er tegenwoordig geschilderd. Zelf maakt hij inderdaad wel heel goed werk. Ik ben vooral benieuwd naar zijn naakten (foto), een thema dat hij nu voor het eerst aansnijdt.
Meer lezen »

Labels: