zondag, november 29, 2009

Expotips 16

Tentoonstellingen die ik graag zou bezoeken:
> "Kamers vol kunst in 17de eeuws Antwerpen", met werk van o.a. Willem van Haecht, van 28/11/2009 tot 28/02/2010 in het Rubenshuis in Antwerpen. Deze schilder beeldde de verzameling van Cornelis Van der Geest uit. Een aantal van de afgebeelde werken zijn ook in het echt te zien, o.a. schilderijen van van Dyck.
Meer lezen »

Labels:

zondag, november 15, 2009

Paint & love

Dit artikel is ook verschenen op Urbanmag.

Moet een kunstenaar maatschappelijk geëngageerd zijn? Ik vind van niet. Hij heeft tenslotte al een engagement ten aanzien van de kunst. Hij verplicht er zich toe om een bijdrage te leveren aan de kunstgeschiedenis. Die opgave is zwaar genoeg, waarom zou hij er nog problemen als armoede, oorlog en honger bijnemen? Trouwens, welke vorm moet dat engagement dan aannemen? Als zanger kan je een protestsong schrijven, cineasten filmen de rauwe werkelijkheid, een schrijver schrijft een aanklacht. Maar wat doet pakweg een schilder? Erover schilderen?
Meer lezen »

Labels:

woensdag, november 11, 2009

Eigen werk 32

Meer dan vier maanden geleden studeerde ik af aan de avondacademie in Gent.
Meer lezen »

Labels:

maandag, november 02, 2009

Het gevecht met de verf

Dit artikel is ook verschenen op Urbanmag.

Boksen, het is een zware sport. Je traint hard om fysiek in topconditie te zijn. Je moet extreem beweeglijk zijn om klappen te vermijden. Krijg je toch slaag, dan ben je best stevig gebouwd of heb je op zijn minst een taai gestel. Ook mentaal sta je sterk. Niet enkel tijdens de wedstrijd, maar ook erna. Want winst is niet gegarandeerd, je krijgt één kans op twee. Wie verliest moet verder trainen. En ascetisch leven: geen sex, drugs en rock 'n roll. Maar wat gebeurt er als een bokser gaat schilderen, of een schilder gaat boksen?
Meer lezen »

Labels: