zondag, oktober 26, 2008

Eigen werk 23

Zo, dat schilderij is af. Zoek de zeven verschillen met de vorige versie! Het wordt tijd dat ik met een ander schilderij begin. Maar ondertussen doe ik nog altijd verder op papier, zoals je hier en hier kan zien.

Labels:

zondag, oktober 12, 2008

Eigen werk 22

Ondertussen op de academie... Ik werk op een totaal andere manier dan vorig jaar. Ik maak schetsen in houtskool die ik fixeer en waarop ik dan met verf verder werk. Afwisselend schilder ik op papier en op doek, kwestie van niet te lang aan hetzelfde te werken. En ik ga verder met het combineren van abstract en figuratief. Waarbij de abstracte delen als het ware aantonen waaruit de figuratieve delen onstaan zijn, namelijk uit verf. Ik denk dat juist dat de toeschouwer ook aanspreekt, dat hij sporen van het vervaardigingsproces aantreft en zo mee kan aanvoelen hoe wonderlijk schilderen wel is. De foto hiernaast is de huidige stand van zaken van het opzet op doek waarover ik het had. Er moet nog wat meer samenhang gecreëerd worden. Hier en ook hier wat schetsen op papier.

Labels:

zondag, oktober 05, 2008

Expotip 8

Tentoonstellingen die ik graag zou bezoeken:
> Nieuw werk van Christophe Malfliet in Dagmar de Pooter Gallery in Antwerpen, van 5/9/2008 tot 11/10/2008. Ik laat mij altijd weer inpakken door deze schilder. Hij geeft les op een modeacademie en dat is aan zijn werk te zien. Very fashionable. Via Kunst in Huis heb ik ooit een schilderij van hem in huis gehad.
> "Delicate Balance Country Buffet", een expo met werk van Adam Janes (foto) in Tim Van Laere Gallery in Antwerpen, van 4/9/2008 tot 11/10/2008. Het zijn eigenlijk zijn werken op papier waarom het mij te doen is. Maar de man maakt ook sculpturen (bv. wafels in de vorm van de Amerikaanse staat Texas) en treedt op in zijn eigen performances.
> "Patterns", een expo met werk van Joris Ghekiere in galerij Pocketroom in Antwerpen, van 14/9/2008 tot 19/10/2008. Behangpatroontjes uit de jaren zeventig maar ook figuratief werk. Ik zag hem ooit voor het eerst in galerij Transit in Mechelen, met toen al dat typisch kleurgebruik met veel gifgroen en de speciale vormentaal met negatief geschilderde beelden. Bekijk op de website van de galerij vooral het filmpje!
> "Greetings From", een expo met werk van Tina Gillen in Crown Gallery in Brussel, van 20/9/2008 tot 31/10/2008. Tweede poging om haar werk te zien in deze galerij waar ik ooit voor een gesloten deur stond tijdens de openingsuren. Ik ken haar werk enkel van het internet, dus hoog tijd om het eens live te zien.
> "Die Wasserrueben und der Kohl", een expo met o.a. werk van Jan van Imschoot in De Witte zaal in Gent, van 19/9/2008 tot 24/10/2008. Deze schilder beweerde onlangs nog dat hij ging stoppen, dus ik weet niet of het over recent werk van hem gaat. Hij woont in de straat waar ik werk, niet toevallig de Gebroeders Van Eyckstraat. Hoeveel keer ik in het passeren al door zijn raam naar binnen heb gekeken! Niet zonder succes trouwens, je kan de schilderijen zo zien hangen. Done!
> Een expo met werk van Dirk Skreber in De Hallen in Haarlem, van 6/12/2008 tot 1/03/2009. Schildert auto-ongelukken en overstromingen en treinstellen. De verwrongen auto's zien er uit als waren het sculpturen. Merkwaardig genoeg komt er van hem ook een expositie in het Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle, van 14/12/2008 tot 1/03/2009. daar zou hij iets met beeldhouwen doen, maar mogelijk zijn er ook schilderijen te zien. Done!
> De Brussel Biënnale voor hedendaagse kunst op diverse plaatsen in Brussel, van 19/10/2008 tot 4/1/2009. Veertig internationale artiesten in het voormalig postsorteercentrum Brussel X, in het premetrostation Anneessens, in het Centraal Station en in de Nationale Bank. Er doen weinig schilders mee me dunkt, maar als inwoner van Brussel kan ik dit initiatief natuurlijk niet negeren!

Labels: